Salát z hlávkového zelí, kopru, křenu a pikantní zálivky

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší očištěnou hlávku zelí rozkrojíme na 4 díly. Vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky do mísy. Očistíme cibule šalotky, rozpůlíme je, pokrájíme na tenké plátky a přidáme je k zelí. Omyté a oloupané sladké jablko oloupeme, nastrouháme ho na hrubém struhadle do mísy k zelí. Očištěný kousek křenu nastrouháme na jemném struhadle a hned ho přimícháme do zelí. Malý svazek mladého kopru promyjeme pod tekoucí vodou, pokrájíme ho nadrobno a dáme do mísy. Vše trochu osolíme, pokapeme olivovým olejem a znovu promícháme.
  • 2
    Ve sklenici rozpustíme v 50ml vody 2 lžice cukru, přidáme 1 lžíci octa a promícháme. Zálivku nalijeme na salát, který znovu vidličkou promícháme.
  • 3
    Salát rozdělíme do misek a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.