Salát z hlávkového zelí, kopru, křenu a pikantní zálivky
20 min.
Ingredience
- Zálivka
- 50mililitrůVoda pitná
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kilogramZelí hlávkové bílé
- 2kusyŠalotka
- 1kusJablka
- 100gramůKřen
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 2lžíceKopr
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Menší očištěnou hlávku zelí rozkrojíme na 4 díly. Vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky do mísy. Očistíme cibule šalotky, rozpůlíme je, pokrájíme na tenké plátky a přidáme je k zelí. Omyté a oloupané sladké jablko oloupeme, nastrouháme ho na hrubém struhadle do mísy k zelí. Očištěný kousek křenu nastrouháme na jemném struhadle a hned ho přimícháme do zelí. Malý svazek mladého kopru promyjeme pod tekoucí vodou, pokrájíme ho nadrobno a dáme do mísy. Vše trochu osolíme, pokapeme olivovým olejem a znovu promícháme.
- 2Ve sklenici rozpustíme v 50ml vody 2 lžice cukru, přidáme 1 lžíci octa a promícháme. Zálivku nalijeme na salát, který znovu vidličkou promícháme.
- 3Salát rozdělíme do misek a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.