Salát z hnědé rýže, kapusty a batátů se ztraceným vejcem
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1kusKapusta hlávková
- 200gramůHnědá rýže
- 1kusBrambory sladké (Batáty)
- 2kusyLimetka
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 3lžíceOlej olivový
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Batáty oloupeme, nakrájíme na kostičky a vaříme 30 minut doměkka.
- 2Rýži uvaříme podle návodu.
- 3Mezitím na olivovém oleji smažíme cibuli a česnek nakrájené na jemno. Po 10 minutách vmícháme nakrájenou kapustu. Ještě pár minut smažíme.
- 4Poté vmícháme rýži i batáty a promícháme.
- 5Nakonec přidáme kůru z obou limetek a šťávu z jedné limetky a nasekaný koriandr. Promícháme a rozdělíme na talíře.
- 6Podáváme se ztracenými vejci a skrojky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.