Salát z humra s artyčoky
50 min.
Ingredience
- 1kusHumr
- 100gramůSalát kadeřavý
- 2kusyArtyčoky
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 15mililitrůOcet ze šampaňského - Balsamic
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 50gramůŠpenát listový čerstvý
- 5gramůPepř černý mletý
- 15mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
28 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očistíme humra. Nůžkami rozstřihneme po obou stranách nejměkčí části krunýře na břiše, odtrhneme ocas, vybereme z humra maso včetně masa z klepet, omyjeme a 7-8 minut povaříme v páře. Necháme okapat a ocas nakrájíme na kolečka.
- 2Odřízneme stonky artyčoků, otrháme tvrdé vnější listy, artyčoky rozkrojíme na poloviny, očistíme od ostnů, pokrájíme na tenké plátky a dáme do mísy se studenou vodou s příměsí citronové šťávy, aby na řezech nezčernaly.
- 3Očistíme špenátové listy, několikrát je propláchneme, scedíme a osušíme. Z kadeřavého salátu odstraníme povadlé a poškozené vnější listy, ostatní opereme, osušíme a natrháme na menší kousky. V míse smícháme sůl a pepř s bílým vinným octem a balzamickým octem, přilijeme olej, vyšleháme hladkou zálivku.
- 4Do mísy dáme natrhané salátové listy, špenátové listy a scezené a osušené plátky artyčoků. Vše promícháme s polovinou připravené octové zálivky a roz1ožíme na servírovací mísu. Navrch dáme maso z humra a přelijeme zbylou zálivkou z oleje a octa. Hotový předkrm podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.