Salát z jarní kopřivy s popencem a ředkvičkami

10 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
48 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní mladou kopřivu omyjeme, necháme okapat a lístky otrháme. Omyjeme pod tekoucí vodou bylinku popenec, ze snítek otrháme lístky a přidáme ke kopřivám. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. V míse smícháme kopřivové lístky s popencem a ředkvičkami.
  • 2
    Připravíme si zálivku: do misky dáme 1 lžíci olivového oleje, 1 lžíci citrónové šťávy, 2 špetky soli, 2 špetky bílého pepře a lžičku cukru. Zálivku důkladně promícháme s 2-3 lžícemi vody, přelijeme salát a znovu promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.