Salát z jarní kopřivy s popencem a ředkvičkami
10 min.
Ingredience
- 200gramůKopřiva
- 2lžícePopenec
- 7kusůŘedkvička
- zálivka
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžičkaCukr moučkový
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
48 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jarní mladou kopřivu omyjeme, necháme okapat a lístky otrháme. Omyjeme pod tekoucí vodou bylinku popenec, ze snítek otrháme lístky a přidáme ke kopřivám. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. V míse smícháme kopřivové lístky s popencem a ředkvičkami.
- 2Připravíme si zálivku: do misky dáme 1 lžíci olivového oleje, 1 lžíci citrónové šťávy, 2 špetky soli, 2 špetky bílého pepře a lžičku cukru. Zálivku důkladně promícháme s 2-3 lžícemi vody, přelijeme salát a znovu promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.