Salát z jarních cibulek
40 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyCibulka jarní
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusChilli paprička
- 6mililitrůCitronová šťáva
- 5decilitrůVývar z hovězích kostí
- 70gramůSýr smetanový tavený 45%
- 4decilitryMléko plnotučné
- 20gramůSolamyl
- 2gramyMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Zelenou část jarních cibulek opereme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme a nakrájíme na 2 cm velká kolečka. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené cibulky, posypeme 0,5 lžičkou soli, 2 špetkami pepře a za stálého míchání chvilku dusíme. Následovně zalijeme vodou, vložíme drobně nasekanou chilli papričku, ztlumíme oheň, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Měkké cibulky ochutnáme, popř. ještě opět dochutíme zbylou solí a pepřem. Zakapeme citronovou šťávou a stáhneme ze sporáku. Necháme mírně vychladnout.
- 2Připravíme omáčku. V kastrůlku přivedeme vývar k varu. Vložíme do vývaru sýr a metlou dobře mícháme, aby se sýr roztavil. Ve studeném mléce rozkvedláme Solamyl a za stálého míchání přiléváme do sýrové hmoty. Přidáme jemně nastrouhaný muškátový oříšek, za stálého míchání vaříme do zahoustnutí omáčky a stáhneme z ohně.
- 3Podáváme tak, že na jednotlivé talíře vložíme připravený cibulkový salát, který přelijeme horkou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.