Salát z karotky a jablek

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou karotku hrubě nastrouháme a dáme do vhodné misky. Přidáme oloupaný a na tenké proužky nakrájený česnek. Jadřinců zbavená jablka také nakrájíme na malé kostičky, dáme je do misky s karotkou a česnekem. Všechny suroviny pokapeme citrónovou šťávou, dobře promícháme a necháme 15 minut odležet.
  • 2
    Zálivka: v misce důkladně rozšleháme sýr, mléko. Podle vlastní chuti přidáme sůl, pepř. Podle potřeby přidáme ještě mléko. Zálivka by měla být tekutá.
  • 3
    Salát rozdělíme na talíře. Každou porci polijeme připravenou zálivkou a povrch ozdobíme nasekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.