Salát z kedluben a ředkviček s roketou
35 min.
Ingredience
- Zálivka
- 40gramůOřechy burské pražené
- 3lžíceOcet vinný
- 1špetkaCukr moučkový
- 3kusyKedlubna
- 10kusůŘedkvička
- 4kusyVejce slepičí
- 3kusyCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 0,25hrstPetržel - nať
- 100gramůRoláda čokoládová
- 0,5kusSalát ledový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Vejce propíchneme na konci jehlou, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 5 minut na hniličko, poté je vložíme do studené vody vychladnout.
- 2Oloupané kedlubny nakrájíme na velmi tenké proužky, uvaříme v mírně osolené vodě (1 dcl vývaru dáme stranou), scedíme a propláchneme studenou vodou, necháme oschnout na utěrce. Pár lístků z natě kedlubny dáme stranou na ozdobu, omyté ředkvičky pokrájíme na tenké plátky (15 plátků odložíme stranou na ozdobu), zbytek rozkrájíme na tenké nudličky. Roketu, petrželku a lístky z kedlubny omyjeme, osušíme a nasekáme. Očištěnou cibulku s natí jemně nakrájíme.
- 3Připravenou zeleninu vložíme do mísy, promícháme, salát ozdobíme plátky ředkviček a arašídy, rozložíme na něj rozpůlená vejce, zálivku podáváme až při servírování.
- 4Zálivka: polovinu loupaných arašídů nasekáme. Cukr rozmícháme v octě, vmícháme hořčici, osolíme, opepříme, tenkým proudem přilijeme olej, poté vývar, na závěr vmícháme arašídy. Vše promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.