Salát z kedluben a ředkviček s roketou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce propíchneme na konci jehlou, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 5 minut na hniličko, poté je vložíme do studené vody vychladnout.
  • 2
    Oloupané kedlubny nakrájíme na velmi tenké proužky, uvaříme v mírně osolené vodě (1 dcl vývaru dáme stranou), scedíme a propláchneme studenou vodou, necháme oschnout na utěrce. Pár lístků z natě kedlubny dáme stranou na ozdobu, omyté ředkvičky pokrájíme na tenké plátky (15 plátků odložíme stranou na ozdobu), zbytek rozkrájíme na tenké nudličky. Roketu, petrželku a lístky z kedlubny omyjeme, osušíme a nasekáme. Očištěnou cibulku s natí jemně nakrájíme.
  • 3
    Připravenou zeleninu vložíme do mísy, promícháme, salát ozdobíme plátky ředkviček a arašídy, rozložíme na něj rozpůlená vejce, zálivku podáváme až při servírování.
  • 4
    Zálivka: polovinu loupaných arašídů nasekáme. Cukr rozmícháme v octě, vmícháme hořčici, osolíme, opepříme, tenkým proudem přilijeme olej, poté vývar, na závěr vmícháme arašídy. Vše promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.