Salát z kuřecích jater se šalvějí

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
29 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, zakapeme citronem, posypeme lžičkou soli a necháme pustit šťávu. Kuřecí játra orestujeme na másle asi 6 minut, postupně k nim přisypeme posekanou šalvěj a ještě 4 minuty smažíme. Necháme na prkénku vychladnout, nakrájíme na nudličky. Mezitím omyjeme jablka, zbavíme je jádřinců, nakrájíme na osminky, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Listy ledového salátu roztrháme na menší kusy a dáme do mísy, kam postupně přidáme kousky jater, jablka a zcezenou cibuli, jen lehce promícháme, aby se salát nepomačkal. Do výpeku po játrech přidáme šťávu, kterou pustila cibule, olej a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a ještě teplé nalijeme na salát v míse. Podáváme s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.