Salát z kuřecích jater se šalvějí
40 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř bílý
- 500gramůJátra kuřecí
- 50gramůŠalvěj čerstvá
- 50mililitrůOlej olivový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusSalát ledový
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
29 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, zakapeme citronem, posypeme lžičkou soli a necháme pustit šťávu. Kuřecí játra orestujeme na másle asi 6 minut, postupně k nim přisypeme posekanou šalvěj a ještě 4 minuty smažíme. Necháme na prkénku vychladnout, nakrájíme na nudličky. Mezitím omyjeme jablka, zbavíme je jádřinců, nakrájíme na osminky, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Listy ledového salátu roztrháme na menší kusy a dáme do mísy, kam postupně přidáme kousky jater, jablka a zcezenou cibuli, jen lehce promícháme, aby se salát nepomačkal. Do výpeku po játrech přidáme šťávu, kterou pustila cibule, olej a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a ještě teplé nalijeme na salát v míse. Podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.