Salát z kuřecích prsou a hub shiitake
50 min.
Ingredience
- Na salát
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyČaj černý
- 300gramůKuřecí prsa
- 250gramůShiitake houby
- 4lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 2lžíceOmáčka Hoisin
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 50gramůŠpenát listový čerstvý
- 50gramůČekanka
- 100gramůMungo klíčky
- Na zálivku
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOcet Sherry
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do opláchnutých a usušených kuřecích prsou vetřeme sůl. Prsa potom necháme přes noc v chladu odležet.
- 2Připravíme si wok a na jeho dno vsypeme čajové lístky z černého čaje. Do woku umístíme mřížku, na kterou položíme odleželá kuřecí prsa. Přikryjeme wok poklicí a zahříváme ho nad plamenem a čekáme, dokud z čaje nezačne vycházet kouř. Pak ztlumíme plamen a necháme kuřecí prsa na mřížce prokuřovat ještě 10 minut.
- 3Očištěné houby shiitake nakrájíme na plátky.
- 4Na pánev vlijeme olej a na něj vložíme kuřecí prsa, které opékáme 4 minuty z každé strany. Pak je vyjmeme a vetřeme do nich omáčku hoisin. Odložíme je stranou a necháme odpočinout.
- 5Na zbytku oleje opečeme plátky hub. Pak je necháme vychladnout a přimícháme do nich nasekaný koriandr. Přidáme k nim mungo klíčky a špenátové listy a natrhané listy čekanky.
- 6V misce si připravíme zálivku. Smícháme sójovou omáčku, sherry ocet, mletý pepř, sůl a podzemnicový olej. Zálivkou přelijeme salát.
- 7Odleželá kuřecí prsa pokrájíme na plátky, které naklademe na salát. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.