Salát z kuřecích prsou a hub shiitake

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do opláchnutých a usušených kuřecích prsou vetřeme sůl. Prsa potom necháme přes noc v chladu odležet.
  • 2
    Připravíme si wok a na jeho dno vsypeme čajové lístky z černého čaje. Do woku umístíme mřížku, na kterou položíme odleželá kuřecí prsa. Přikryjeme wok poklicí a zahříváme ho nad plamenem a čekáme, dokud z čaje nezačne vycházet kouř. Pak ztlumíme plamen a necháme kuřecí prsa na mřížce prokuřovat ještě 10 minut.
  • 3
    Očištěné houby shiitake nakrájíme na plátky.
  • 4
    Na pánev vlijeme olej a na něj vložíme kuřecí prsa, které opékáme 4 minuty z každé strany. Pak je vyjmeme a vetřeme do nich omáčku hoisin. Odložíme je stranou a necháme odpočinout.
  • 5
    Na zbytku oleje opečeme plátky hub. Pak je necháme vychladnout a přimícháme do nich nasekaný koriandr. Přidáme k nim mungo klíčky a špenátové listy a natrhané listy čekanky.
  • 6
    V misce si připravíme zálivku. Smícháme sójovou omáčku, sherry ocet, mletý pepř, sůl a podzemnicový olej. Zálivkou přelijeme salát.
  • 7
    Odleželá kuřecí prsa pokrájíme na plátky, které naklademe na salát. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.