Salát z kuřecího masa a těstovin farfalle
30 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Farfalle
- 4,5litryVoda pitná
- 5gramůSůl
- 3kusyCibulka jarní
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 2gramyPepř černý mletý
- 2kusyHrušky
- 2lžíceMandle plátky
- 400gramůKuřecí prsa
- 3lžíceSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
8 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci si přivedeme k varu asi 700 ml osolené vody, nasypeme těstoviny a uvaříme na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto, necháme okapat a dáme zchladit.
- 2Kuřecí prsa opláchneme a po osušení dáme asi na 8 minut dusit na pánev s trochou vody a soli. Poté maso vyndáme na talíř, necháme vychladnout a nakrájíme na jemné proužky, které smícháme s farfalle.
- 3Zralejší hrušky opláchneme, rozkrojíme na půlky a vyčistíme od jadřinců. Půlky očištěných hrušek nakrájíme na tenké proužky. Jarní cibulky po očištění nakrájíme na tenká kolečka a na teflonové pánvi bez přidání tuku orestujeme plátky mandlí. Vše přidáme k těstovinám a kuřecímu masu.
- 4V míse připravíme pomocí mixéru omáčku ze sýra, 3 polévkových lžic ledové vody a smetany. Studenou omáčku přelijeme přes těstoviny, smícháme a dochutíme pepřem a solí. Poté již rovnou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.