Salát z langusty a citrusů
30 min.
Ingredience
- 500gramůLangusta
- 2kusyPomeranče
- 1kusGrapefruity
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
14 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Langustu vložíme do vařící osolené vody a vaříme 7-8 minut od počátku varu. Necháme okapat a vychladnout.
- 2Ovoce oloupeme a rozdělíme na dílky, ze kterých opatrně vyřízneme čistou dužninu bez blanky. Šťávu zachytíme a použijeme na zálivku s olivovým olejem.
- 3Ocas langusty opatrně vyloupneme z krunýře a nakrájíme na tenké plátky, které prokládáme střídavě s ovocem do misek.
- 4Zakápneme zálivkou, ozdobíme snítkou kopru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.