Salát z letní zeleniny se slaninou
30 min.
Ingredience
- 125gramůSlanina vepřová
- 130gramůSalát hlávkový
- 75gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPaprika žlutá
- 4kusyRajčata
- 125gramůSýr Gruyére
- 1lžičkaSůl
- 20mililitrůOcet vinný
- 80mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaHořčice francouzská
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
45 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na plátky nakrájenou slaninu opečeme na grilu (asi 5 minut z každé strany). Vychlazenou nasekáme nebo rozlámeme na malé kousky, odložíáme stranou.
- 2Větší tác poklademe salátovými listy, ty posypeme tenkými plátky žampionů, nakrájenou paprikou, na kostičky pokrájenými rajčaty a hranolky sýra. Vše přiměřeně osolíme a zalijeme zálivkou, kterou jsme si připravili smícháním octa, oleje, hořčice a nadrobno nasekané čerstvé pažitky. Takto připravený salát posypeme předem připravenými kousky slaniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.