Salát z lososa s řeřichou
25 min.
Ingredience
- Na salát
- 400gramůLosos - filety
- 50gramůŘeřicha
- 50gramůŠpenát listový čerstvý
- 8kusůVejce křepelčí
- 1kusŠalotka
- 2lžíceKopr čerstvý
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kusSalát hlávkový
- Na zálivku
- 1lžičkaKřen
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOcet bílý vinný
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme 200 ml vody a umístíme do něj pařák. Vodu přivedeme k varu a na pařáku v páře 5 minut vaříme lososa.
- 2Řeřichu, špenát a hlávkový salát omyjeme a necháme okapat. Řeřichu nasekáme nadrobno, špenát a hlávkový salát také. Rozdělíme na talíře a zlehka promícháme. Uvařené rybí filé nakrájíme na kousky o velikosti sousta a přidáme k zelenině. Křepelčí vejce uvaříme v osolené vodě, zchladíme ve studené vodě a oloupeme skořápku. Vejce rozpůlíme a přidáme do talířů k rybě a zelenině.
- 3Připravíme si zálivku. V misce smícháme ocet a olej, přidáme strouhaný křen, prošleháme. Osolíme a opepříme. Zálivkou pokapeme salát. Oloupeme šalotku a nasekáme nadrobno. Jemně posekáme kopr. Šalotkou a koprem na závěr zasypeme salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.