Salát z lososa s řeřichou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme 200 ml vody a umístíme do něj pařák. Vodu přivedeme k varu a na pařáku v páře 5 minut vaříme lososa.
  • 2
    Řeřichu, špenát a hlávkový salát omyjeme a necháme okapat. Řeřichu nasekáme nadrobno, špenát a hlávkový salát také. Rozdělíme na talíře a zlehka promícháme. Uvařené rybí filé nakrájíme na kousky o velikosti sousta a přidáme k zelenině. Křepelčí vejce uvaříme v osolené vodě, zchladíme ve studené vodě a oloupeme skořápku. Vejce rozpůlíme a přidáme do talířů k rybě a zelenině.
  • 3
    Připravíme si zálivku. V misce smícháme ocet a olej, přidáme strouhaný křen, prošleháme. Osolíme a opepříme. Zálivkou pokapeme salát. Oloupeme šalotku a nasekáme nadrobno. Jemně posekáme kopr. Šalotkou a koprem na závěr zasypeme salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.