Salát z lusků a nudlí s limetkovým dresinkem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
45 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lusky očistíme a omyjeme. Nudle uvaříme a 4 minuty před dokončením vaření přisypeme lusky a dovaříme. Vše pak slijeme a přelijeme studenou vodou.
  • 2
    Celer a batát oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a celer s batátem na něm opékáme asi 5 minut. Osolíme.
  • 3
    Koriandr opláchneme a na jemno nasekáme. Jarní cibulky nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Avokádo oloupeme a dužinu nakrájíme na kostky.
  • 4
    V misce promícháme limetkovou šťávu, chilli omáčku a zbytek oleje. Přidáme koriandr, jarní cibulky a osolíme. Nakonec přidáme rajčata a avokádo.
  • 5
    Nudle s lusky promícháme s dresinkem, přidáme celer s batátem a vše ozdobíme lístky koriandru a nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.