Salát z lusků a nudlí s limetkovým dresinkem
40 min.
Ingredience
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 200gramůNudle široké
- 1špetkaSůl
- 1kusBrambory sladké (Batáty)
- 120mililitrůOlej olivový
- 2kusyCibulka jarní
- 2kusyRajčata
- 2kusyAvokádo
- 4lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceChilli omáčka
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžícePažitka
- 1litrVoda pitná
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
45 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lusky očistíme a omyjeme. Nudle uvaříme a 4 minuty před dokončením vaření přisypeme lusky a dovaříme. Vše pak slijeme a přelijeme studenou vodou.
- 2Celer a batát oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a celer s batátem na něm opékáme asi 5 minut. Osolíme.
- 3Koriandr opláchneme a na jemno nasekáme. Jarní cibulky nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Avokádo oloupeme a dužinu nakrájíme na kostky.
- 4V misce promícháme limetkovou šťávu, chilli omáčku a zbytek oleje. Přidáme koriandr, jarní cibulky a osolíme. Nakonec přidáme rajčata a avokádo.
- 5Nudle s lusky promícháme s dresinkem, přidáme celer s batátem a vše ozdobíme lístky koriandru a nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.