Salát z mangoldu a ředkviček
40 min.
Ingredience
- 10kusůŘedkvička
- 2lžíceOlej stolní
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
- 400gramůMangold
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
70 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné řapíky mangoldu vložíme do vařící osolené vody a dusíme do měkka.
- 2Po okapání je nakrájíme na tenké plátky, přidáme omyté ředkvičky pokrájené na kolečka a jemně rozkrájenou cibuli. Vše zalijeme zálivkou ze 4 lžic vývaru z mangoldu, oleje, citronové šťávy, cukru a soli. Salát promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.