Salát z marinovaných jablek a hrušek

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
12 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme dva šálky silného espressa, přidáme dřeň z vanilkového lusku, koření a necháme přejít varem. Odstavíme, necháme vychladnout a dáme na noc do chladu.
  • 2
    Jablka a hrušky oloupeme, vyjmeme jadřince a nakrájíme na měsíčky. Dáme do hrnce, zalijeme marinádou a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Smetanu ušleháme dotuha se skořicí a troškou cukru. Ovoce vyndáme z marinády, rozdělíme na dezertní talířky a ozdobíme šlehačkou a sněhovými pusinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.