Salát z marinovaných jablek a hrušek
30 min.
Ingredience
- 1špetkaCukr moučkový
- 2šálkyKáva Espresso
- 3kusyHrušky
- 1kusSkořice celá
- 1kusVanilkový lusk
- 1kusHřebíček
- 1kusBadyán
- 8kusůSněhové pečivo
- 1špetkaSkořice mletá
- 5gramůKoriandr celý
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
12 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme dva šálky silného espressa, přidáme dřeň z vanilkového lusku, koření a necháme přejít varem. Odstavíme, necháme vychladnout a dáme na noc do chladu.
- 2Jablka a hrušky oloupeme, vyjmeme jadřince a nakrájíme na měsíčky. Dáme do hrnce, zalijeme marinádou a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 3Smetanu ušleháme dotuha se skořicí a troškou cukru. Ovoce vyndáme z marinády, rozdělíme na dezertní talířky a ozdobíme šlehačkou a sněhovými pusinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.