Salát z marinovaných ryb
60 min.
Ingredience
- 5gramůPepř černý celý
- 100gramůLosos - filety
- 150gramůOkouník mořský
- 100gramůSalát kadeřavý
- 100gramůSalát Polníček
- 50gramůRybíz červený
- 1kusŠalotka
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 8gramůNakládaný zelený pepř
- 50mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme šalotku, omyjeme a jemně nasekáme. V míse smícháme scezenou citronovou šťávu se solí a čerstvě namletým pepřem. Postupně přiléváme olej a vyšleháme hladkou zálivku.
- 2Omyjeme plátky ryb a osušíme. Pokrájíme na tenké nudličky, rozložíme na mísu, posypeme zrnky zeleného pepře a nasekanou šalotkou, zalijeme polovinou zálivky a necháme 15 minut marinovat zakryté průhlednou fólií.
- 3Omyjeme rybíz, otrháme bobule a dáme stranou. Očistíme salát, vyhodíme povadlé a poškozené listy. Ostatní propereme ve studené vodě, scedíme, listy kadeřavého salátu natrháme na menší kousky. Dáme salátové listy do mísy s nudličkami ryb a všechno zalijeme zbývající zálivkou. Přendáme na servírovací mísu, ozdobíme hotový předkrm kuličkami rybízu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.