Salát z melounu a krevet
24 min.
Ingredience
- 1kilogramMeloun Cantaloupe
- 500gramůAvokádo
- 70gramůSalát hlávkový
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 700mililitrůVoda pitná
- Na zálivku
- 60gramůŠalotka
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 40mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůOcet vinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Meloun oloupeme, rozkrájíme na osminky, vykrojíme semínka a meloun nakrájíme na plátky. Avokáda vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Krevety očistíme, vložíme do vroucí vody a uvaříme. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Šalotky nakrájíme nadrobno.
- 2Na zálivku smícháme smetanu s olejem, octem, šalotkou, cukrem, pepřem a solí. Mísu vyložíme listy salátu, vložíme meloun, avokádo, krevety a přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.