Salát z mortadely s ředkvičkami
25 min.
Ingredience
- 400gramůŘedkvička
- 2kusyCibule červená
- 200gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaKoriandr mletý
- 4lžíceOlej salátový
- 200gramůČekanka
- 400gramůSalám Mortadela
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné ředkvičky nastrouháme na tenké plátky. Čekanku omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky.
- 2Kukuřici necháme okapat a v míse ji promícháme s ředkvičkami, cibulí a na nudličky nakrájenou mortadelou.
- 3Ocet rozmícháme s nasekanou petrželkou, koriandrem a olejem. Marinádou zalijeme salát a zlehka promícháme. Necháme chvíli uležet.
- 4Podáváme s bílým chlebem nebo s celozrnným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.