Salát z okurek s řeřichovou zálivkou
15 min.
Ingredience
- 800gramůOkurka salátová
- 120gramůŘeřicha
- 200gramůZakysaná smetana
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 100gramůŘedkvička
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Řeřichu spaříme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a drobně nasekáme. Okurky oloupeme a nakrájíme na plátky. Ředkvičky opláchneme a nakrájíme na osminky. Zálivku připravíme smícháním smetany s hořčicí, citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí. Do zálivky lehce vmícháme řeřichu.
- 2Do mísy vložíme okurky, promícháme se zálivkou, ozdobíme ředkvičkami a necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.