Salát z pečených kachních prsou
20 min.
Ingredience
- 350gramůPomeranče
- 60gramůOřechy vlašské
- 120gramůDatle
- 100gramůSalát kadeřavý
- 80gramůČekanka
- 600gramůKachní prsa pečená
- Na zálivku
- 30mililitrůMed včelí
- 40mililitrůOlej olivový
- 1lžíceOcet Sherry
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60mililitrůPomerančová šťáva
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
41 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Datle vypeckujeme a nakrájíme na půlky, ořechy nasekáme nahrubo, pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky a stáhneme z nich blanitou slupku. Salát a čekanku opláchneme, necháme okapat a natrháme na kousky. Z medu, pomerančové šťávy, oleje, octa, soli a pepře umícháme zálivku.
- 2V míse promícháme pomeranče s datlemi, ořechy a salátem, přelijeme zálivkou a necháme pod fólií v chladničce vychladit.
- 3Kachní prsa nakrájíme a podáváme je spolu se salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.