Salát z pečených paprik a rajčat

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
26 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené papriky ugrilujeme nebo nasucho opečeme do zlatohněda v troubě. Pak je teplé sloupneme, odřežeme stopky a zbavíme jádřinců. Nakrájené na kolečka vložíme do mísy.
  • 2
    Omytá rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme též na tenké plátky a přidáme s rajčaty do mísy k paprikám. Opláchnutou petrželovou a celerovou nať drobně nakrájíme,
  • 3
    přidáme k zelenině, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a lehce promícháme.
  • 4
    Salát můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k pečenému a grilovanému masu.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.