Salát z penne s jeseterem
30 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 350gramůTěstoviny Penne
- 300gramůRajčata
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 100gramůJeseter ve vlastní šťávě
- 100gramůRukola
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a jemně nasekáme. Očistíme salátové listy, omyjeme je ve studené vodě, scedíme, osušíme a pokrájíme na tenké nudličky.
- 2Nalijeme do misky citronovou šťávu, přidáme trochu soli a štědrou špetku čerstvě mletého pepře. Přiléváme pramínkem olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku. Přendáme do mísy kostičky rajčat, přidáme nasekanou cibuli, pokrájeného uzeného jesetera a všechno zalijeme polovinou připravené zálivky. Vše jemně promícháme.
- 3Mezitím uvedeme v hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a uvaříme těstoviny. Scedíme je, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a dáme do mísy. Zalijeme je zbývající zálivkou, přimícháme směs s rajčaty a jeseterem, přidáme na nudličky pokrájené salátové listy a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.