Salát z petržele s jablky
10 min.
Ingredience
- 500gramůPetržel kořen
- 300gramůJablka
- 2kusyCibule
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej olivový
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Petržel očistíme, oloupeme a nastrouháme najemno. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme najemno.
- 2V míse promícháme petržel s jablky a cibulí, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a přilijeme olej.
- 3Před podáváním necháme salát vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 7. 4. 2016
Salát z petržele s jablky
vypadá to zajímavě, hned si udělám a poté poreferuji.
Anonymní uživatel
čt 7. 4. 2016
Salát z petržele s jablky
vypadá to zajímavě, hned si udělám a poté poreferuji.
Anonymní uživatel
čt 16. 6. 2022
Salát z petržele s jablky
Výborný salát! Cibule v něm se nemusíte obávat, protože jablko a petržel jsou skvělí neutralizátoři pachů. Použila jsem omega-3 olej od zn. Emile Noël a jelikož zakoupený svazek petržele nedal 500g, přihodila jsem i trochu natě. A paráda. Určitě někdy udělám znovu.