Salát z platýze s pomernači
21 min.
Ingredience
- 200gramůPlatýz - filety
- 100gramůPomeranče
- 25mililitrůRum
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůKoriandr čerstvý
- 80gramůŽelé rybízové
- 35gramůOlej olivový extra panenský
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Filety z platýze osolíme, opepříme, usmažíme v pánvi na másle z obou stran a necháme vychladnout. Pomeranč omyjeme, i s kůrou nakrájíme na kostičky. Vychladlou rybu krájíme také na kostičky. Pomeranč nasypeme do mísy, zakapeme rumem, přidáme posekané lístky koriandru, olej, citronovou šťávu, přidáme kostičky platýze, zlehka promícháme a dáme na dvě hodiny do lednice uležet.
- 2Do salátu přimícháme na kostičky rozkrájené rybízové želé a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.