Salát z polníčku se slaninou a ořechy

20 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
857 mg
Cukr
328 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze salátu odřízneme silné kořínky, listy omyjeme a osušíme. Slaninu bez kůže nakrájíme na tenké proužky nebo malé kostičky a na rozpálené suché pánvi dokřupava orestujeme.
  • 2
    Ořechy nasekáme nahrubo. Připravíme omáčku vinaigrette. Smícháme ocet, hořčici, oba druhy oleje, ochutíme solí, pepřem a rozšleháme. Salát vložíme do mísy, přelijeme omáčkou, posypeme ořechy a podáváme. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.