Salát z polníčku se slaninou a ořechy
20 min.
Ingredience
- 200gramůSalát Polníček
- 125gramůSlanina vepřová
- 50gramůOřechy vlašské
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžičkaHořčice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej z vlašských ořechů
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
857 mg
Cukr
328 mg
Postup přípravy
- 1Ze salátu odřízneme silné kořínky, listy omyjeme a osušíme. Slaninu bez kůže nakrájíme na tenké proužky nebo malé kostičky a na rozpálené suché pánvi dokřupava orestujeme.
- 2Ořechy nasekáme nahrubo. Připravíme omáčku vinaigrette. Smícháme ocet, hořčici, oba druhy oleje, ochutíme solí, pepřem a rozšleháme. Salát vložíme do mísy, přelijeme omáčkou, posypeme ořechy a podáváme. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.