Salát z pórku s opraženým chlebem
20 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 1lžíceŠťáva jablečná 100%
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2krajíceChléb toastový
- 1kusRajčata
- 30gramůSýr Parmezán
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Pórek omyjeme, rozřízneme na délku a příčně nakrájíme. Do hrnce nalijeme 1 dl vody, přisypeme pórek a pod pokličkou 5 minut dusíme. Paoté hrnec z ohně odstavíme.
- 2V misce smícháme 2 lžíce oleje a jablečnou šťávu, dochutíme pepřem a solí a smícháme v hrnci s pórkem.
- 3Rajče omyjeme, nakrájíme nadrobno a přimícháme k pórkové směsi. Chléb nakrájíme na úzké plátky a osmažíme v pánvi na rozehřátém zbylém oleji.
- 4Pórkový salát rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmezánem a opraženými plátky chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.