Salát z rajčat, černých oliv a vařených raných brambor
20 min.
Ingredience
- 5kusůBrambory rané
- 4kusyRajčata
- 1kusCibulka jarní
- 1kusCibule červená
- 2lžíceChilli paprička
- 1kusFeferony
- 1hrstOlivy černé
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžíceBazalka
- 0,5lžícePetržel hladkolistá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jarní uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Očistíme si jarní a červenou cibuli, pak je nakrájíme na tenké kroužky. Velmi drobné červené chilli papričky omyjeme (papričky by měly být o polovinu menší než olivy). Zelenou omytou feferonku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na proužky. Omyté lístky bazalky a petrželky pokrájíme nadrobno. Omytá a osušená rajčata nakrájíme na stejně silné plátky jako brambory.
- 2Vše dáme do mísy, přidáme černé olivy, salát osolíme, pokapeme olivovým olejem, zlehka vidličkou vše promícháme a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.