Salát z rajčat, cibule a bazalky
20 min.
Ingredience
- 100gramůRajčata
- 100gramůCibule červená
- 50gramůBazalka
- 100mililitrůOlej olivový
- 70mililitrůOcet vinný červený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 200gramůChléb italský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Italský bílý chléb rozkrájíme na kostičky velké asi 1 krát 1 centimetr a nasypeme na plech. Vložíme do trouby předehřáté na 150 °C, kde necháme opéci tak, aby kostičky byly na povrchu pěkně křupavé, ale uvnitř měkké. Omytá rajčata a oloupanou cibuli pokrájíme na kostky velké také 1 krát 1 centimetr. V misce lehce promícháme kostky opraženého chleba, kostky rajčat a cibule. Posolíme, popepříme, vlijeme olivový olej a vinný ocet a zasypeme nasekanou bazalkou. Odložíme a ponecháme salát chvíli odležet, aby se chutě jednotlivých ingrediencí vzájemně propojily. Potom servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.