Salát z řepy, fazolí a špenátu s dresinkem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
14 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Středně velké bulvy červené řepy očistíme, odřežeme lodyhy, zabalíme do alobalu a na plechu v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 1 hodinu. Máme-li řepu upečenou doměkka, necháme ji vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Drobné bílé fazolky uvaříme, scedíme a propláchneme studenou vodou.
  • 3
    Vyloupané vlašské ořechy dáme na plech, 4-5 minut pečeme v troubě dozlatova, necháme vychladnout a pak je nasekáme.
  • 4
    Připravíme dresink z pomerančové šťávy, dijonské hořčice, medu, soli, pepře. Vše řádně promícháme.
  • 5
    Listový špenát, jarní cibulku nakrájenou na plátky, vlašské ořechy, zelené fazolky, překrojené na polovinu, bílé fazolky narovnáme na
  • 6
    servírovací mísu, přelijeme dresinkem a promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.