Salát z řepy, fazolí a špenátu s dresinkem
80 min.
Ingredience
- 3kusyČervená řepa
- 60gramůOřechy vlašské
- 170gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 140gramůŠpenát listový čerstvý
- 2kusyCibulka jarní
- 400gramůFazole bílé
- 3lžičkyHořčice Dijonská
- 1lžičkaMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
14 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Středně velké bulvy červené řepy očistíme, odřežeme lodyhy, zabalíme do alobalu a na plechu v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 1 hodinu. Máme-li řepu upečenou doměkka, necháme ji vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky.
- 2Drobné bílé fazolky uvaříme, scedíme a propláchneme studenou vodou.
- 3Vyloupané vlašské ořechy dáme na plech, 4-5 minut pečeme v troubě dozlatova, necháme vychladnout a pak je nasekáme.
- 4Připravíme dresink z pomerančové šťávy, dijonské hořčice, medu, soli, pepře. Vše řádně promícháme.
- 5Listový špenát, jarní cibulku nakrájenou na plátky, vlašské ořechy, zelené fazolky, překrojené na polovinu, bílé fazolky narovnáme na
- 6servírovací mísu, přelijeme dresinkem a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.