Salát z rukoly, šalotky, jablka a jogurtu
15 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceŠťáva jablečná 100%
- 100gramůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůRukola
- 1kusMrkev kořen
- 1kusJablka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
3 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Rukolu omyjeme, tužší stonky odstraníme, lístky natrháme na kousky a rozdělíme je na servírovací talíře.
- 2Mrkev oškrábeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo a dáme na rukolu.
- 3Šalotky oloupeme, nasekáme najemno, v míse promícháme s jogurtem a jablečnou šťávou, dochutíme pepřem a solí.
- 4Jablko omyjeme, rozkrájíme na čtyři díly, vykrojíme jádřince a pak nakrájíme na tenké plátky, které přidáme k mrkvi na rukole.
- 5Salát na talířích přelijeme jogurtovým dresinkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.