Salát z tuňáka s olivami
15 min.
Ingredience
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceHořčice dijonská
- 200gramůTuňák v oleji
- 10kusůOlivy černé
- 10kusůOlivy zelené
- 0,25kusPaprika zelená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
40 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné hlavičky žampionů nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy a zalijeme citronovou šťávou, kterou jsme smíchali s hořčicí a solí. Žampiony necháme přes noc marinovat, nejlépe v chladničce.
- 2Z tuňáka slijeme olej, olivy rozkrájíme na čtvrtky, papriku zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a vše vmícháme do marinovaných žampionů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.