Salát z uzené makrely, pomerančů a čočky
45 min.
Ingredience
- 55gramůČočka jedlá
- 4kusyPomeranče
- 170gramůŘeřicha
- 400gramůMakrela - filety
- 4lžíceKřenová pasta - Krenex
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
23 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 130 minut vaříme ve velkém hrnci s vařící vodou čočku doměkka. Připravíme pomeranče, nařízneme svrchu i zespodu každý pomeranč. Slupku a bílou blanku odkrojíme a pomeranč rozdělíme na jednotlivé dílky. Ze zbytků pomeranče vymačkáme šťávu, kterou použijeme do dresinku - 4 lžíce křenové pasty, 4 lžíce rostlinného oleje, špetka soli a pepře - vše promícháme, přidáme pomerančovou šťávu.
- 2Plátky pomeranče, řeřichu a kousky uzené makrely rozdělíme do servírovacích misek. Slijeme čočku a promícháme s dresinkem. Rozdělíme do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.