Salát z uzené makrely, pomerančů a čočky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
23 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    30 minut vaříme ve velkém hrnci s vařící vodou čočku doměkka. Připravíme pomeranče, nařízneme svrchu i zespodu každý pomeranč. Slupku a bílou blanku odkrojíme a pomeranč rozdělíme na jednotlivé dílky. Ze zbytků pomeranče vymačkáme šťávu, kterou použijeme do dresinku - 4 lžíce křenové pasty, 4 lžíce rostlinného oleje, špetka soli a pepře - vše promícháme, přidáme pomerančovou šťávu.
  • 2
    Plátky pomeranče, řeřichu a kousky uzené makrely rozdělíme do servírovacích misek. Slijeme čočku a promícháme s dresinkem. Rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.