Salát z vodnice, okurky a rajčat pro alergiky na lepek, laktózu, vejce, ořechy
5 min.
Ingredience
- 1kusVodnice nakládaná
- 1,5kusyOkurka salátová
- 2kusyRajčata
- 1kusCibulka jarní
- 4lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
67 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nakládanou vodnici omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostičky. Okurku omyjeme, oloupeme slupku a rozkrájíme na kolečka, omytá rajčata krájíme na kostičky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Zeleninu smícháme v misce, osolíme a opepříme.
- 2Připravíme zálivku: v misce smícháme citronovou šťávu a olivový olej, vzniklou zálivkou salát přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.