Salát z volské tlamy

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí líčko /volskou tlamu/ uvaříme v osolené vodě s celou cibulí. Necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Přidáme pokrájená rajčata a okurky.
  • 3
    Promícháme a zalijeme rozmíchaným olejem, hořčicí, citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou, pepřem, najemno nakrájenou cibulí a sardelovou pastou.
  • 4
    Necháme několik hodin uležet v chladu.
  • 5
    Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 9. 10. 2016
Salát z volské tlamy
Volská tlama se asi špatně shání, ale alternativa z hovězích líček je dobrá. Salát je chutný. Umím si ho představit i jako spolehlivý "vyprošťovák" po nějaké oslavě 😁 Místo sardelové pasty (kterou nekupuju) jsem rozetřela jednu ančovičku (sardelku). Určitě jsem salát nedělala naposledy a doporučuji 🙂