Salát z volské tlamy
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3kusyOkurky nakládané
- 500gramůHovězí líčka
- 1špetkaSůl
- 2kusyRajčata
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžičkyHořčice plnotučná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,5lžičkaSardelová pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hovězí líčko /volskou tlamu/ uvaříme v osolené vodě s celou cibulí. Necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Přidáme pokrájená rajčata a okurky.
- 3Promícháme a zalijeme rozmíchaným olejem, hořčicí, citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou, pepřem, najemno nakrájenou cibulí a sardelovou pastou.
- 4Necháme několik hodin uležet v chladu.
- 5Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 9. 10. 2016
Salát z volské tlamy
Volská tlama se asi špatně shání, ale alternativa z hovězích líček je dobrá. Salát je chutný. Umím si ho představit i jako spolehlivý "vyprošťovák" po nějaké oslavě 😁
Místo sardelové pasty (kterou nekupuju) jsem rozetřela jednu ančovičku (sardelku). Určitě jsem salát nedělala naposledy a doporučuji 🙂