Salát ze slávek s medem
40 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1kilogramMušle slávky
- 300gramůRajčata
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCitrony
- 1kusCibule červená
- 50gramůSalát ledový
- 50gramůRukola
- Dresink
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej chilli
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Slávky rozmrazíme, umyjeme a vložíme do hrnce s vařící vodou na 7 minut. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, vyloupneme je z mušlí. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme drobně nasekanou cibuli, rozpůlená rajčata, orestujeme, vsypeme slávky a restujeme do změknutí.
- 2Na talíř položíme listy ledového salátu, naaranžujeme slávky s rajčaty, přidáme rozpůlené listy rukoly, nakonec vše zalijeme dresinkem a podáváme.
- 3Dresink: Vejce rozklepneme, žloutky odložíme stranou, bílky do misky, vidličkou rozšleháme do husté pěny, přidáme med, chilli olej, vymačkanou šťávu ze 2 citrónů, podle chuti sůl, pepř, důkladně promícháme a zalijeme na talíři připravený salát. Nakonec přidáme ještě plátek citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.