Salát ze smažené zeleniny
40 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 230gramůKuřecí prsa
- 1lžíceCukr krupice
- 125mililitrůOřechy Kešu
- 0,5kusŠtěrbák zahradní
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusSalát hlávkový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceEstragon
- 20gramůZázvor celý
- 3lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Estragon /čerstvý/zbavíme lístků a nadrobno nakrájíme,zázvor-asi 5 cm oloupeme a nadrobno nakrájíme.Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a dáme do misky.Přelijeme marinádou.
- 2Tu připravíme smícháním estragonu se zázvorem,cukrem,sójovou omáčkou,solí a kořením.Necháme marinovat 2-4 hodiny v chladu.
- 3Kuřecí nudličky vyndáme z marinády a dáme asi na 3 minuty osmahnout na rozpálený olej na pánev.Přilijeme zbylou marinádu a povaříme asi 3 minuty.
- 4Hlávkový salát nakrájíme a naaranžujeme na talíř spolu s listy endivie.Na ně dáme mrkev nakrájenou na tenké proužky,kešu oříšky a osmažené kuřecí nudličky.Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.