Salát ze špenátu s rajčaty

15 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
71 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listy špenátu probereme, povadlé vyhodíme. Listy omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na proužky. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka a rajčata na plátky. Vložíme do mísy, posypeme bazalkou a oreganem, osolíme a promícháme.
  • 2
    Zakapeme citrónovou šťávou a panenským olejem. Vhodný je olivový, ale můžeme použít i jiný. Sezamový panenský olej dodá pokrmu lehce oříškovou příchuť.
  • 3
    Salát vychladíme a podáváme s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.