Salát ze sterilizovaného zelí s houbami
40 min.
Ingredience
- 400gramůZelí kysané
- 200gramůHouby nakládané
- 80mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 20gramůKřen
- 2kusyCibule
- 400gramůKuřecí maso vařené
- 1lžícePomerančová kůra
- 4mililitryPomerančová šťáva
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Scezené zelí i houby necháme dobře okapat překrájíme na menší kousky, vložíme do misky. Polijeme olejem, osolíme, opepříme, vmícháme jemně nastrouhaný křen, nadrobno pokrájenou cibuli a dobře promícháme. Necháme v lednici 30 minut odležet.
- 2Vařené maso, rozkrájené na malé kostky, přimícháme k zelenině, přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu. Podle vlastní chuti přidáme cukr a ještě jednou promícháme.
- 3Hotový salát podle porci pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.