Salát ze sušeného ovoce a mandlí

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
16 g
Cukr
62 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechno sušené ovoce dáme do porcelánové mísy, zalijeme vodou, citronovou šťávou, zakryjeme fólií a necháme několik hodin namáčet.
  • 2
    Nabobtnalé ovoce scedíme, vrátíme do mísy a smícháme s nasekanými mandlemi. Šťávu nalijeme na pánev, přidáme citronovou kůru a vaříme na mírném ohni, až se tekutina vyvaří na polovinu a vznikne sirup. Necháme ho vychladnout a nalijeme na ovoce. Dáme vychladit do lednice a před podáváním rozdělíme na misky. Servírujeme ozdobené snítkou máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.