Salát ze syrové červené řepy, kedlubny a bulguru

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hodinu před přípravou dáme bulgur (celozrnná pšenice) do kastrólu, přimícháme do něj 1 lžičku sójové omáčky, zalijeme ho horkou vodou v poměru 1:3 a necháme nabobtnat.
  • 2
    Omytou červenou řepu a kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. K zelenině přidáme pár kapek olivového oleje, sůl, cukr, pepř, citrónovou šťávu, nabobtnalý bulgur a vše dobře promícháme. Na zjemnění chuti přimícháme do salátu lahodný smetanový jogurt.
  • 3
    Salát v miskách posypeme nastrouhaným sýrem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.