Salát ze syrové červené řepy, kedlubny a bulguru
15 min.
Ingredience
- 100gramůBulgur
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 300mililitrůVoda pitná
- 150gramůŘepa Červená Bio
- 1kusKedlubna
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl mořská
- 1,5lžičkyCukr třtinový
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaCitrónová šťáva
- 40gramůSýr Feta
- 120gramůJogurt bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hodinu před přípravou dáme bulgur (celozrnná pšenice) do kastrólu, přimícháme do něj 1 lžičku sójové omáčky, zalijeme ho horkou vodou v poměru 1:3 a necháme nabobtnat.
- 2Omytou červenou řepu a kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. K zelenině přidáme pár kapek olivového oleje, sůl, cukr, pepř, citrónovou šťávu, nabobtnalý bulgur a vše dobře promícháme. Na zjemnění chuti přimícháme do salátu lahodný smetanový jogurt.
- 3Salát v miskách posypeme nastrouhaným sýrem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.