Salát ze žampionů
20 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1šálekMajolka
- 0,5kusSalát hlávkový
- 0,25kilogramŽampiony čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
57 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a dusíme je na másle na mírném ohni, až se odpaří všechna voda - houby nesmějí zrůžovět. Opepříme je a necháme vychladnout.
- 2Žampiony smícháme s majolkou ochucenou citronovou šťávou.
- 3Podáváme na listech hlávkového salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.