Salát ze zelené papáji

20 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme zelenou papáju a nakrájíme jí na dlouhé tenké nudličky.
  • 2
    Vedle smícháme palmový cukr s rybí omáčkou, až se krystalky rozpustí.
  • 3
    V hmoždíři utřeme pastu z česneku. Přidáme pražené burské oříšky a rozdrtíme je s česnekem paličkou. Přihodíme nakrájenou papáju a lehce třeme. Vše důkladně promícháme.
  • 4
    Dále přidáme zelené fazolové lusky pokrájené na kousky dlouhé 2,5 cm, sušené mleté garnáty, papričky ptačí oko bez stopek a lehce drtíme v hmoždíři, aby se vše trochu rozmačkalo. Přisypeme cherry rajčata a vymačkáme do směsi šťávu z limety, potom přidáme do hmoždíře i její kůru. Vše asi minutu roztloukáme, až se vše dokonale promísí a suroviny začnou pouštět šťávu. Pozor, aby nám nevystříkla ven. Poté vyjmeme kůru limety a vyhodíme jí ven. Ochutnáme usazenou šťávu a dokořeníme ji. Šťáva by měla mít sladkokyselou a lehce slanou chuť. Také by měla trochu pálit.
  • 5
    Takto připravený salát i se šťávou podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.