Salát ze zelené papáji
20 min.
Ingredience
- 1lžíceOmáčka rybí
- 25gramůOřechy burské pražené
- 25gramůFazolové lusky zelené
- 1kusGarnát obecný
- 5kusůPaprička ptačí oko
- 50gramůRajčata Cherry
- 1lžíceCukr palmový
- 1šálekRýže dušená
- 120gramůPapája nezralá
- 2stroužkyČesnek
- 0,5kusLimetka
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme zelenou papáju a nakrájíme jí na dlouhé tenké nudličky.
- 2Vedle smícháme palmový cukr s rybí omáčkou, až se krystalky rozpustí.
- 3V hmoždíři utřeme pastu z česneku. Přidáme pražené burské oříšky a rozdrtíme je s česnekem paličkou. Přihodíme nakrájenou papáju a lehce třeme. Vše důkladně promícháme.
- 4Dále přidáme zelené fazolové lusky pokrájené na kousky dlouhé 2,5 cm, sušené mleté garnáty, papričky ptačí oko bez stopek a lehce drtíme v hmoždíři, aby se vše trochu rozmačkalo. Přisypeme cherry rajčata a vymačkáme do směsi šťávu z limety, potom přidáme do hmoždíře i její kůru. Vše asi minutu roztloukáme, až se vše dokonale promísí a suroviny začnou pouštět šťávu. Pozor, aby nám nevystříkla ven. Poté vyjmeme kůru limety a vyhodíme jí ven. Ochutnáme usazenou šťávu a dokořeníme ji. Šťáva by měla mít sladkokyselou a lehce slanou chuť. Také by měla trochu pálit.
- 5Takto připravený salát i se šťávou podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.