Salát ze zeleniny a červené řepy
60 min.
Ingredience
- 3kilogramyČervená řepa
- 1lžičkaSůl
- 6litrůVoda pitná
- 1,5kilogramyZelí hlávkové bílé
- 1kilogramPaprika zelená
- 600gramůCibule
- 300gramůCukr krupice
- 6decilitrůOlej slunečnicový
- 5decilitrůOcet kvasný lihový
- 2kusyFeferony
- 50gramůDeko
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
41 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
10 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Důkladně očištěnou červenou řepu uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Potom řepu vybereme, necháme ji vychladnout a nastrouháme na hrubém struhadle. Z hlávkového zelí odstraníme poškozené listy spolu s košťálem a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme, z paprik a feferonek odstraníme jádřince a bílá žebra. Také nakrájíme na tenké pásky.
- 2Všechnu nakrájenou zeleninu vložíme do velké kuchyňské nádoby, přilijeme olej a ocet, přisypeme cukr a celý sáček nálevu Deko. Všechny suroviny dobře promícháme a zeleninu necháme 24 hodin rozležet.
- 3Zeleninovou směsí naplníme skleničky a víčky je uzavřeme. Naskládáme je do zavařovacího hrnce a při 80°C sterilizujeme 20 minut. Následovně necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.