Salát ze zelí a jablek
35 min.
Ingredience
- 1kusPetržel - nať
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceOřechy vlašské
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceCukr krupice
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusMrkev kořen
- 4kusyJablka
- 70gramůSýr Eidam cihla 30%
- 3lžíceMajonéza
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme zelí a nakrouháme, osolíme a necháme odležet.
- 2Oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme je nadrobno. Přidáme k nakrouhanému zelí.
- 3Očistíme mrkev, nastrouháme a přidáme k zelí a jablkům.
- 4Smícháme majonézu se skořicí, solí, špetkou cukru a dochutíme šťávou z citronu. Pak ji vmícháme do již připraveného salátu ze zelí.
- 5Salát servírujeme a navrchu jej posypeme nahrubo rozsekanými ořechy nebo nahrubo nastrouhaným sýrem s petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.