Salát ze zelí a mrkve
15 min.
Ingredience
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 250gramůMrkev kořen
- 3mililitryCitronová šťáva
- 2lžičkyCukr krupice
- 20gramůCeler - nať
- Zálivka
- 250gramůJogurt bílý
- 50gramůZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Zelí očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Okapané zelí nakrájíme na tenké nudličky. Mrkve oškrábeme, nahrubo nastrouháme, dáme do misky, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem. Přidáme nakrájené zelí, drobně nasekanou celerovou nať a dvěma vidličkami dobře promícháme. Můžeme promíchat také rukou, jemně pomačkat.
- 2Příprava zálivky: ve vhodné kuchyňské nádobě důkladně promícháme jogurt, smetanu, sůl a pepř.
- 3Hotový salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci přelijeme zálivkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.