Salát ze zelí a mrkve

15 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Okapané zelí nakrájíme na tenké nudličky. Mrkve oškrábeme, nahrubo nastrouháme, dáme do misky, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem. Přidáme nakrájené zelí, drobně nasekanou celerovou nať a dvěma vidličkami dobře promícháme. Můžeme promíchat také rukou, jemně pomačkat.
  • 2
    Příprava zálivky: ve vhodné kuchyňské nádobě důkladně promícháme jogurt, smetanu, sůl a pepř.
  • 3
    Hotový salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci přelijeme zálivkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.