Salátek z červeného zelí s červenou cibulí a křenem
20 min.
Ingredience
- 1kilogramZelí hlávkové červené
- 2kusyCibule červená
- 3lžíceKřen
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 2lžíceCukr krupice
- 2,5lžíceOcet kvasný lihový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou hlávku červeného zelí rozkrojíme na 4 díly, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme (nejlépe pomocí robotu nebo struhadla) na tenké nudličky. Tak nakrájíme i očištěné červené cibule. Omytý a oloupaný křen nastrouháme na jemném struhadle.
- 2V míse promícháme červené zelí s olivovým olejem, cibulí, křenem, podle chuti salát osolíme, opepříme, pocukrujeme a nakonec přidáme ocet. Znovu salát promícháme, mísu zakryjeme a odložíme přibližně na 10 minut, pak salát můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.