Salátová srdíčka s chřestem
35 min.
Ingredience
- Salát
- 3kusySalátová srdíčka červená
- 50gramůRukola
- 2kusyPaprika žlutá
- 1kusChilli paprička
- 200gramůKlobása - Čabajka
- Smetanový dresink
- 2lžíceKerblík
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1decilitrJogurt bílý
- 0,5decilitrBujón zeleninový
- 0,5lžíceOlej chilli
- 1lžíceOřechový olej
- Vařený chřest
- 400gramůChřest zelený
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 2,5lžíceMáslo bylinkové
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
46 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
947 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme smetanový dresink: omyjeme kerblík s petrželkou kudrnkou. Drobné lístky otrháme a odložíme do misky. Do druhé mísy dáme sladkou a zakysanou smetanu, sůl, pepř. Smetany promícháme s jogurtem, zeleninovým bujónem, chilli olejem a ořechovým olejem. Poté přimícháme bylinky.
- 2Zelený chřest očistíme, omyjeme a osušíme. Odkojíme asi 1/3 spodní tvrdé části. V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 0.5 lžicí soli, 1 lžičkou cukru, 1 lžíci másla a citrónovou šťávou (tu přidáme až když se začne voda vařit). Do vroucí vody vložíme chřest a vaříme přibližně 4-5 minut. Poté vyjmeme a v sítu necháme okapat.
- 3Omyjeme listy červených salátových srdíček (salát je podobný římskému salátu), rukolu a listy necháme okapat. Omyjeme žluté papriky a chilli papričku. Rozkrojíme je, zbavíme semínek, žlutou papriku nakrájíme podélně na plátky, chilli nakrájíme na tenké nudličky. Omyjeme kerblík s petrželkou kudrnkou. Drobné lístky otrháme a odložíme do misky. Čabajku nakrájíme zešikma na tenké plátky.
- 4V míse promícháme listy rukoly s červeným salátem, čabajkou a rozložíme na talíře spolu s nakrájenou paprikou. Přidáme stonky chřestu, které pokapeme rozpuštěným máslem (1.5 lžíce). Salát polijeme smetanovým dresingem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.