Salátové okurky dušené ve vlastní šťávě

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurky opláchneme, oloupeme a rozpůlíme. Z okurek vykrojíme semena a okurky nakrájíme na větší kostky a v míse do nich vmícháme sůl. Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno.
  • 2
    Okurky v rendlíku dusíme na mírném plameni ve vlastní šťávě. Když je šťáva vydušená, přidáme sádlo, cibuli, dobře promícháme a dusíme, až okurky zesklovatí.
  • 3
    Udušené okurky podáváme sypané petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.