Šalotka na řecký způsob

25 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
531 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotky oloupeme. Rozehřejeme olej ve velké pánvi, přidáme celé šalotky a smažíme 5 minut za častého míchání, dokud nezhnědnou. Přidáme med a smažíme 30 vteřin, poté přidáme vinný ocet a bílé víno. Přidáme pokrájené stonky celeru, rajčatový protlak a nakrájená rajčata a přivedeme směs do varu. Povaříme 6 minut na prudkém plameni, osolíme, opepříme a necháme mírně vychladnout.
  • 2
    Podáváme teplé, ozdobené celerovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.