Šalotka na řecký způsob
25 min.
Ingredience
- 450gramůŠalotka
- 3lžíceOlej olivový
- 3lžíceMed včelí
- 2lžíceOcet vinný
- 3lžíceVíno bílé
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCeler - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
531 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Šalotky oloupeme. Rozehřejeme olej ve velké pánvi, přidáme celé šalotky a smažíme 5 minut za častého míchání, dokud nezhnědnou. Přidáme med a smažíme 30 vteřin, poté přidáme vinný ocet a bílé víno. Přidáme pokrájené stonky celeru, rajčatový protlak a nakrájená rajčata a přivedeme směs do varu. Povaříme 6 minut na prudkém plameni, osolíme, opepříme a necháme mírně vychladnout.
- 2Podáváme teplé, ozdobené celerovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.